link naar deze pagina

Raadswerkgroepen - 24 maart 2021

Locatie: via Webex
Aanvang: 19:30
Eindtijd: 21:30
Voorzitter: Dia Vennis
Toelichting: **++Bijeenkomst Raadswerkgroep Omgevingswet ++**

**Link naar opname:**
https://raadoverbetuwe.my.webex.com/raadoverbetuwe.my/ldr.php?RCID=5b11b611ff8c47e68173cf7e326bb5b8
**Wachtwoord voor opname:**
52PmtMAE

**++Map documenten Omgevingswet++**
**In iBabs staat een map met documenten (bibliotheek) over de Omgevingswet. De documenten zijn gerangschikt op vergaderdata van de raadswerkgroep Omgevingswet.**
**Deze map is voor alle raads- en burgerleden toegankelijk.**
**Vindplaats: iBabs → Documenten → Raadswerkgroep Omgevingswet (onder gedeelde folders).**

1
Opening en mededelingen
2
Vaststellen agenda
3
Vaststellen besluitenlijst 25 februari 2021
4
Structurele effecten model (SEM) (60 min.)
++Doel++
Sander Bijvank van NCOD neemt ons mee in het structurele effectenmodel. Dit model geeft gemeenten meer inzicht in de structurele financiële gevolgen van de Omgevingswet. Sander start met een presentatie, waarin het ook duidelijk wordt dat keuzes in ambitie ook financiële gevolgen hebben. Hij laat kort de werkwijze van het model zien en vertelt waar wij als gemeente mee bezig zijn. Samen met Sander zijn ambtelijk ook al twee eerste uitwerkingen gemaakt (platen genoemd); die zullen we laten zien. Vervolgens zal Sander dit model concreter maken door een drietal scenario’s in de rekentool te laten zien (basisscenario ‘er verandert niet veel’, scenario ‘vol inzetten op dienstverlening’ en scenario ‘financiën zijn leidend’). Disclaimer: deze rekentool geeft ons tijdens de raadswerkgroep nog geen specifiek bedrag (zoveel gaat de Omgevingswet ons kosten jaarlijks). Het geeft wel heel duidelijk weer wat de consequenties van onze keuzes zijn.
5
Plan van aanpak Omgevingsplan (45 min.)
++Bijgevoegd++
\- Plan van aanpak Omgevingsplan 2021\-2029
\- Bijlage 1 Lijst met beleidsregels en verordeningen

++Doel++
Voor dit punt zal Joris Grob aanschuiven. Joris is onze projectleider voor het Omgevingsplan. Joris heeft een 90% versie voor het plan van aanpak opgesteld. Hierin wordt aangegeven wat we als gemeente te doen hebben om per inwerkingtreding van de wet te kunnen werken met het tijdelijk omgevingsplan. Ook laat Joris zien hoe we van dit tijdelijke Omgevingsplan naar het definitieve omgevingsplan kunnen groeien.
In de bijlage vindt u het plan van aanpak zelf, alsook een lijst met beleidsregels en verordeningen. Tijdens de avond zal Joris eerst een korte presentatie geven, waarna hij aan de hand van een aantal keuzes/ dilemma’s met u het gesprek wil aangaan. Daarmee kan hij zijn plan van aanpak aanscherpen.
6
Planning
Terugkerend agendapunt
7
Rondvraag en agendapunten voor volgende bijeenkomst op 12 mei
8
Sluiting